Producten

Hoortoestellen 

Een hoortoestel is een hulpmiddel dat u dagelijks en veel gebruikt. Het moet helpen in de situaties waarin u terecht komt en aansluiten bij uw wensen. De juiste keuze van een hoortoestel is dan ook van wezenlijk belang.

Doordat Hoorservice Schram een zelfstandig audiciensbedrijf is, kunnen we u alle typen en merken hoortoestellen op de Nederlandse markt aanbieden. Ieder merk heeft zijn eigen geluid en ieder toestel heeft weer zijn eigen mogelijkheden. Door samen met u te kijken naar uw wensen en problemen kunnen we een eerste keuze maken voor een hoortoestel dat u vrijblijvend uit kunt proberen. Indien u zelf een voorkeur heeft voor een bepaald toestel, nemen we dit vanzelfsprekend mee in de keuze.

Typen

Achter-het-oor hoortoestel (AHO)

Bij een AHO-hoortoestel wordt het hoortoestel zelf achter het oor gedragen. In het oor zit een oorstukje, wat speciaal voor u op maat gemaakt is. Een AHO-hoortoestel zit stevig, is makkelijk te bedienen en kan versterking bieden bij zware gehoorverliezen. Doordat het toestel wat groter is, zit er een grotere batterij in die langer meegaat. De mogelijkheden van AHO-toestellen zijn enorm. Zo kan op een AHO-toestel bijvoorbeeld ringleiding worden geactiveerd en is er een mogelijkheid om het hoortoestel met diverse randapparatuur aan te sluiten. Hiermee kunt u onder andere de TV beter verstaan en makkelijker bellen.

Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO)

Een LIHO-hoortoestel is een hoortoestel waarbij de luidspreker uit het kastje is gehaald. Deze luidspreker wordt direct in het oor geplaatst door middel van een kleine dome (dopje) of een op-maat-gemaakt oorstukje. Doordat de luidspreker niet in het hoortoestel zelf zit, is het kastje achter het oor kleiner. Het LIHO-hoortoestel kan door het kleine kastje en dunne draadje langs het hoofd bijna onzichtbaar worden gedragen. Daarnaast heeft u bij deze toestellen de mogelijkheid om hier randapparatuur op aan te sluiten om bijvoorbeeld de TV beter te verstaan en makkelijker te bellen.

In-het-oor hoortoestel (IHO)

Een IHO-hoortoestel wordt in de gehoorgang gedragen. U draagt bij dit toestel dan ook niks meer achter het oor. De versterking die dit toestel kan nemen is beperkt, waardoor dit niet voor iedereen een goede oplossing is. Het hoortoestel wordt volledig voor u op maat gemaakt. Doordat het toestel volledig in het oor wordt gedragen, is het toestel wel kwetsbaarder voor oorsmeer en vocht. Ook is er minder ruimte voor alle techniek in het toestel, waardoor u wat beperkter bent in de mogelijkheden.

Completely-in-canal hoortoestel (CIC)

Een CIC-hoortoestel wordt geheel in de gehoorgang gedragen en is hierdoor “onzichtbaar”. Het toestel is klein en wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Doordat het toestel volledig in het oor wordt gedragen, is het toestel wel kwetsbaarder voor oorsmeer en vocht. Ook is er minder ruimte voor alle techniek in het toestel, waardoor u wat beperkter bent in de mogelijkheden. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om deze toestellen te dragen. Niet in iedere gehoorgang is genoeg ruimte om een toestel te plaatsen met alle elektronica.

Hoorbril

De hoorbril is een combinatie van een bril en een hoortoestel. Bij een hoorbril draagt u geen hoortoestel in het oor, maar geeft het brillenpootje het geluid door. De keuze in hoorbrillen is zeer beperkt.

Merken

 

Gehoorbescherming

Uw oren zijn kwetsbaar en kunnen vaak minder hebben dan we denken. In het oor zitten duizenden haarcellen die het geluid naar de hersenen stuurt. Wanneer er langdurig lawaai of een te hard geluid op deze haarcellen terecht komt, kunnen deze afsterven. Het lichaam is dan ook niet meer in staat deze kapotte haarcellen te repareren. Het gevolg hiervan is dat er gehoorproblemen of oorsuizen ontstaan.

Harde geluiden zijn steeds vaker de oorzaak van gehoorproblemen en oorsuizen. De verwachting is dat het aantal slechthorenden steeds verder toe zal nemen. De afgelopen jaren is het belang van goede gehoorbescherming steeds vaker benadrukt. Hiermee voorkomt u namelijk de schade aan uw oren.

Bij Hoorservice Schram kunnen we u verschillende soorten gehoorbeschermers aanbieden. Zo hebben we diverse sets universele gehoorbescherming op voorraad, maar kunnen we ook bescherming op maat laten maken. Het voordeel van op-maat-gemaakte gehoorbescherming is dat het comfortabel zit en er verschillende niveaus van demping in gezet kunnen worden. Samen met u bekijken we welke gehoorbescherming het beste is voor het lawaai waarin u terecht komt.

Er wordt samengewerkt met Earmo, Variphone, Pluggerz, en ACS.

Zwemdoppen

Tijdens het zwemmen krijgt iedereen water in zijn oren en voor de meeste mensen is dat geen probleem. Voor mensen met gaatjes in het trommelvlies, buisjes of gevoelige oren kan dit water echter pijn en oorontstekingen tot gevolg hebben.

Bij Hoorservice Schram kunnen we zwemdoppen maken die zorgen dat het water niet meer in de oren komt. Op die manier kunt u of uw kind weer zorgeloos zwemmen. Het maken van de zwemdoppen duurt ongeveer 15 minuten.

Naast de zwemdoppen die we zelf maken bieden we ook universele zwemdoppen en op-maat-gemaakte zwemdoppen van Pluggerz aan. Deze laatste zijn voor veelvuldig gebruik bij volwassenen.

Anti-tinnitus therapie

Oorsuizen, oftewel tinnitus, is voor mensen die er last van hebben een grote bron van irritatie. De klachten die men heeft, zijn voor iedereen verschillend. De een hoort een continue suis, de ander wisselende pieptonen.

Bij Hoorservice Schram kunnen wij u het anti-tinnitus programma van Seiyo aanbieden. Dit programma leert de hersenen om te gaan met de tinnitus, door middel van een intensieve therapie. Omdat deze therapie niet geschikt is voor iedereen met tinnitus, vragen we u een afspraak te maken om de therapie te bespreken.

Accessoires

Naast hoortoestellen kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere apparaten om het horen te optimaliseren. Hierbij kunt u denken aan hulpmiddelen voor de televisie, radio, huis telefoon, mobiele telefoon en vergaderingen. Voor deze hulpmiddelen hoeft u geen hoortoestellen te hebben.

Schoonmaaksetjes, bruistabletten, batterijen, droogsets, domes en anderen kunt u bij ons halen of online bestellen.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!